Over mij

Ik ben Brigitte Soller, geboren in 1960 in Frankrijk.
Ik heb veel mensen  begeleid in hun (leer)processen; meerdere jaren als dramatherapeut en als docent voor ik me verdiept heb in de Chinese geneeskunde.. 

Contact, energie, balans en gezondheid zijn kernwoorden voor mij. Ze zijn de motivatie en het kompas van mijn zoektochten in alle aspecten van mijn leven. Het lichaam is voor mij nu het vertrekpunt: zoveel mogelijk in balans zijn, fysiek en psychisch om in je kracht te komen. Het is ook belangrijk om in balans te zijn met je omgeving én daarbij ontdekken door welke elementen je steeds maar weer je balans verliest. Je lichaam is qua informatie een zeer betrouwbaar instrument. 

Met acupunctuur kun je heel subtiel het lichaam in evenwicht brengen: waar is een teveel of een te weinig aan energie. Energie moet vrijuit kunnen stromen. Als de energie goed stroomt kunnen organen goed gevoed worden. Als dat niet het geval is, kunnen blokkades ontstaan die pijn, kwaaltjes en zelfs ziektes kunnen veroorzaken. En bij iedereen loopt de energie op een heel eigen manier.  Wat ik daarom zo geweldig vind aan acupunctuur is dat het niet anders kan zijn dan een persoonlijk gerichte  geneeswijze: hoe loopt de energie bij jou, waar loopt het goed, waar niet, welke organen worden goed of niet goed gevoed. Met acupunctuur betrek je alle aspecten van iemands leven. Want alles heeft een impact op je energie. Je bent dus nooit alleen bezig met slechts een deel van het lichaam, maar met jou geheel als mens (fysiek, psychisch en zelfs spiritueel).  

Chinese kruiden kunnen een acupunctuur behandeling ondersteunen of alleen gegeven worden. Ik gebruik patentformules die al meer dan 3000 jaar hun effect hebben bewezen. Van binnenuit worden zowel de symptomen als de oorzaken van klachten aangepakt. Voor sommige klachten zijn Chinese kruiden ook efficiënter dan acupunctuur. Samen vormen ze een prachtige combinatie.    

De naam van mijn praktijk geeft mijn visie perfect weer: 

Wu wei staat voor het ultieme doel in Chinese geneeskunde: de kunst om puur te handelen, in volledige harmonie met de wereld en de natuur om je heen, om zo, je weg in het leven te vinden. Chinese geneeskunde gaat zoveel verder dan ziektes en pijn te bestrijden! 

Kintsugi is een Japanse kunstvorm om gebroken aardewerk te lijmen met goud. Het is tevens een metafoor om je wonden en littekens te durven laten zien, in een zorgvuldig herstel, zoals de Chinese geneeskunde het beoogt. Ik ben steeds meer van overtuigd dat negatieve overtuigingen, oude pijn, trauma’s, opgeslagen in het lichaam, je systeem kunnen blijven verstoren en een diepe oorzaak kunnen zijn van je klachten. Daarom combineer ik graag Chinese geneeskunde met SEB, Self Emotional Balancing, of met NEI om deze diepe spanningen op te lossen.  

Ben jij nieuwsgierig geworden? Schroom niet contact op te nemen voor meer informatie. Ik hoop dat ik je bij Wu wei en Kintsugi, kan laten profiteren van mijn kennis en diensten. Wie weet, tot binnenkort. Ik geef je graag mijn volledige aandacht.