Over mij

Ik ben Brigitte Soller, geboren in 1960 in Frankrijk en sinds 1980 met mijn man René woonachtig in Nijmegen. Samen hebben wij drie kinderen en zes prachtige kleinkinderen.
Ik heb veel mensen  begeleid in hun (leer)processen; meerdere jaren als dramatherapeut en als docent. Mensen, contact, ontwikkeling en gezondheid zijn aspecten die mij altijd hebben gefascineerd.

Contact, energie, balans en harmonie zijn ook kernwoorden voor mij. Ze zijn de motivatie en het kompas van mijn zoektochten in alle aspecten van mijn leven. Het lichaam is voor mij nu het vertrekpunt: zoveel mogelijk in balans zijn, fysiek en psychisch om in  je kracht te komen. Het is ook belangrijk om in balans te zijn met je omgeving én daarbij ontdekken door welke elementen je steeds maar weer je balans verliest. Je lichaam is qua informatie een betrouwbaar instrument. Zo heb ik in de loop der jaren geleerd steeds minder aandacht te schenken aan mijn (negatieve en afkrakende) gedachten en mezelf te laten varen op wat mijn lichaam aangeeft. En dit voelt zoveel beter!!!

Met acupunctuur kun je heel subtiel het lichaam in evenwicht brengen: waar is een teveel of een te weinig aan energie. Energie moet vrijuit kunnen stromen. Als de energie niet lekker stroomt, kunnen blokkades ontstaan die pijn, kwaaltjes en zelfs ziektes kunnen veroorzaken. En bij iedereen loopt de energie op een heel eigen manier.  Wat ik daarom zo geweldig vind aan acupunctuur is dat het niet anders kan zijn dan een persoonlijk gerichte  geneeswijze: hoe loopt de energie bij jou, waar loopt het goed, waar niet, welke organen worden goed of niet goed gevoed. Met acupunctuur betrek je alle aspecten van iemands leven. Want alles heeft een impact op je energie. Je bent dus nooit alleen bezig met slechts een deel van het lichaam, maar met jou geheel als mens (fysiek, psychisch en zelfs spiritueel).  

Er bestaan in acupunctuur heel veel stijlen en methodieken die ik me graag eigen wil maken om mijn behandelingen te blijven verfijnen. Tot nu toe heb ik me verdiept in de traditionele Chinese acupunctuur (Qing bai opleiding), in de methodieken van master Tan en van master Tung die zeer efficiënt zijn bij pijnbestrijding (diverse workshops bij Qing bai opleiding). De opleiding over de energetica van de Chinese geneeswijze bij Instituut Sfere met Régis Blin vond ik geweldig. Bij hem heb ik geleerd de meridianen te voelen en te werken zonder naalden. Deze methode maakt  mijn behandelingen nog persoonlijker en nog meer afgestemd  op jouw lichaam. Het is zacht en efficiënt tegelijkertijd: ik hoef niet meer na te denken over een diagnose (met de kans dat ik me vergis): je lichaam laat me zien waar het stroomt en waar het stagneert.

Tijdens mijn opleiding als acupuncturist heeft een uitspraak van Lao Zi, een befaamde Chinese filosoof veel indruk op mij gemaakt: “Wu Wei” betekent ook, handelen door niet te handelen, zo min mogelijk ingrijpen in processen.
Hiermee zegt Lao Zi te vertrouwen in in alle processen, zoals alle processen in de natuur ook gaan: na de dag komt vanzelf de nacht, en daar hoef je niets voor te doen. Vertaald in de TCM (Traditional Chinese Medicine) vind ik dit een een hoopvolle gedachte. Bovendien zegt het ook, dat je zo min mogelijk moet ingrijpen zodat het lichaam zijn zelf genezend vermogen kan aanspreken.

Verzet je niet, vertrouw het proces waarin je nu zit, hoe moeilijk en pijnlijk het ook is. Ik hoop dat ik je bij Wu Wei, Sport en Gezondheid, kan laten profiteren van mijn kennis en diensten. Wie weet, tot binnenkort. Ik geef je graag mijn volledige aandacht.