Acupunctuur

Hoe werkt acupunctuur?  Acupunctuur kan gezien worden als een manier om het lichaam te reguleren. Energie stroomt in het lichaam via de meridianen (energiebanen). Wanneer deze energie geblokkeerd raakt of gestagneerd is, kan pijn of ziekte ontstaan. De energiehuishouding van het lichaam is immers verstoord.

Dunne naaldjes worden geplaatst op meridianen om een teveel of een tekort aan energie te reguleren zodat de energie weer vrij kan stromen. Dan kan het lichaam zich gaan herstellen en zijn balans weer hervinden.

De naalden….
De naalden die bij acupunctuur gebruikt worden zijn veel dunner dan injectienaalden en het prikken wordt nauwelijks gevoeld.
De naalden blijven ongeveer 20-30 minuten in het lichaam zitten. Er wordt altijd met wegwerpnaalden gewerkt.

Acupunctuur volgens verschillende methodieken
Bij gezondheidsklachten volg ik de TCM. Ik werk dus volgens de traditionele methode en pas de balance-methode toe om het lichaam beter te balanceren.

Bij pijnklachten werk ik volgens de methoden van meester Tung en Tan. Hun methoden zijn zeer efficiënt en je kunt binnen 10 seconden al verbeteringen merken.
Pijnklachten vragen een paar behandelingen die snel na elkaar volgen (2-3 dagen ertussen).
Het zijn geschikte methoden voor zowel acute klachten (je bent bijvoorbeeld door je rug gegaan of jij hebt opeens een pijnlijke nek, enz…) als chronische pijnklachten (langdurige rugklachten, steeds terugkerende menstruatieklachten of zelfs chronische pijnklachten als bij fibromyalgie enz…..)

Bang voornaalden ? Ik werk ook zonder naalden…..

Ik werk tegenwoordig ook zonder naalden. Als je echt geen naalden wil, kan ik je zonder behandelen. Met mijn handen kan ik voelen waar de energie stroomt of niet en kan je energiebanen als het waren bevrijden. Het is een zachte methode en helemaal afgestemd op je lijf.