Massage

Waarom een massage?

Niet alleen fijn maar vooral heilzaam !

Tuina is naast acupunctuur en kruiden één van de behandelmethoden van de TCM. Tuina is minder bekend dan shiatsu, die eigenlijk de Japanse versie van de Chinese tuina is. Tuina kent een grote variëteit aan massage- en manipulatietechnieken die op het lichaam worden uitgevoerd. Het is een vrij stevige vorm van massage. Tuina wordt op de blote huid uitgevoerd.
Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds een goede diagnose. .
Wanneer energie niet goed stroomt kan het blokkades veroorzaken in het lichaam en deze kunnen pijn en uiteindelijk ziektes veroorzaken. Door de energie in het lichaam weer te laten circuleren kan de pijn verlicht worden en ziektes kunnen eventueel worden voorkomen.

Holistic pulsing is vergeleken met tuina een heel zachte vorm van massage. Het hele lichaam wordt ritmisch en zachtjes in beweging gebracht. Daardoor is het vooral een zeer ontspannende wijze van masseren. Bij holistic pulsing kun je gekleed blijven op de massagetafel.

In mijn massages combineer ik vaak acupressuur (het stimuleren van acupunctuurpunten) met deze twee vormen van massage.  De combinatie hiervan wordt vaak als zeer prettig ervaren.

Een massage sessie duurt tussen 45 en 60 minuten.